Gastronomi med et touch af Michelin

SYDAFRIKAS GASTRONOMI MED ET TOUCH AF MICHELIN

GASTRONOMISK REJSE MED METTE & RAINER GASSNER | TI TRIN NED

SYDAFRIKAS GASTRONOMI MED ET TOUCH AF MICHELIN

REJS TIL CAPE TOWN MED RESTAURANT TI TRIN NED & AMAZING TOURS

 

I januar 2021 udskifter Mette & Rainer Gassner de vante rammer på Ti Trin Ned i Fredericia, rejser med Amazing Tours til Sydafrika på en ’once-in-a-life-time’ gourmet- og oplevelsesrejse … og udforsker Sydafrikas gastronomiske mangfoldighed sammen med Michelin-restaurantens kokke- og tjenerteam. 

Cape Town, som er rejsens omdrejningspunkt, frister med et uendeligt ta’-selv-bord af råvarer såvel som et sprudlende restaurant- , cafe-, street food- og markedsliv. Byen er flere gange kåret som verdens smukkeste storby, i 2019 som årets Design City af New York Times og som verdens gourmethovedstad – og omkring byen folder Cape Peninsula sig ud med smuk natur, et spændende dyreliv og ikke mindst det frodige vinland med vingårde, tastings og vinmarksvandringer.

For at skabe en helt unik og personlig rejse vil Mette & Rainer Gassner som forberedelse til rejsen besøge Cape Town, gå på opdagelse i byens maduniverser, møde byens gastronomiske specialister og få lokale input på mad & vinoplevelser – de gemte, de oplagte og de helt særlige.

Med andre ord skaber vi rammerne om en helt uforglemmelig oplevelse, hvor alle detaljer  handler om kærligheden til mad, vin og unikke oplevelser.  

 

Afrejse lørdag d. 2. Januar 2021 – 11 dage – hjemkomst tirsdag d. 12. Januar 2021
NB: Rejsen er betinget af et deltagerantal på 50 - og skal bookes senest d. 20. december 2019

 

2/1 | Ti Trin Ned & Amazing Tours møder jer ved Le Sommelier i Københavns Lufthavn fra check-in åbner kl. 11.30 til vi går ombord på verdens største passagerfly, Emirates A380’er. Emirates er ét af verdens bedste luftfartsselskaber og flyvningen er all inclusive med såvel måltider, drikkevarer som luftens største underholdningssystem med film, TV programmer, musik og spil. Vi mellemlander i Dubai kort før midnat.


3/1 
| Kl. 3.45 fortsætter vi ned over det afrikanske kontinent og lander i Cape Town – Mother City inden frokost. Vores engelsktalende, lokale guider møder os efter paskontrollen, hvorfra vi kører til centrum og den skønne havn, V&A Waterfront, som er Afrikas mest populære områder, V&A Waterfront kan bedst betegnes som et ’Luksus-Nyhavn’ med restauranter, caféer, barer, musik i gaderne, shopping og en umådelig smuk udsigt over havnen og til det imponerende Table Mountain, som ligger som den smukkeste kulisse for byen.

Vi indkvarteres på det klassiske, engelskinspirerede Queen Victoria Hotel, som vi har lejet. Eftermiddagen er til fri disposition, inden hotellets restaurant om aftenen inviterer til velkomstmiddag.    

https://newmarkhotels.com/places/hotels/queen-victoria-hotel/


4/1
 | Efter morgenmaden forlader vi hotellet på klassiske, vintagemotorcykler med sidevogn og chauffør og kører ca. 30 kilometer ad én af verdens smukkeste kystveje, Chapman Peaks Drive langs Atlanterhavet og Hout Bay til Kap Det Gode Håb. Chapman Peaks Drive er opført af straffefanger i 1920’erne og vi oplever den rå natur og historiens vingesus bl.a. i den lille fiskerby Hout Bay, inden vi fra Afrikas mest sydvestligste punkt nyder den imponerende udsigt over havene og de dramatiske klipper.

Turen går videre til Boulders Bay, hvor store flokke af afrikanske pingviner har deres naturlige habitat – og via Simon’s Town og den sydafrikanske flåde til naturskønne Cape Point Vineyard, hvor vi skal nyde en skøn lokal picnic-frokost og turens første vinsmagning.

Retur i Cape Town er aftenen til fri disposition med mulighed for at udforske byens og V & A Waterfronts mange restauranter – fra street food til Michelin. Mette, Rainer og Team Ti Trin Ned har anbefalinger klar – og vi hjælper gerne med bordreservationer.


5/1 
|  Mens Ti Trin Ned overtager køkkenet på Queen Victoria Hotel og forbereder den lokalt-inspirerede ’Vores Sydafrikanske Verden’ oplever vi Cape Town – og en veltilberedt, lokal, malay lunch, Cape Cuisine – en nationalret i det sydafrikanske fusionskøkken.

I 2 grupper tager vores lokale guider os til ét af verdens syv, nye vidundere, Table Mountain med udsigt ud over byen. Havnen, havet, Robben Island og forstæderne. Vi besøger Sydafrikas ældste bygning, Castle of the Good Hope, det spændende District 6 Museum om apartheid-tiden, den smukke Company Garden, det gamle parlament – og ikke mindst det farverige Malay Quarter, Bo Camp.

Om aftenen præsenterer Mette & Rainer sammen med kokke- og tjenerteamet den første af to karakteristiske Ti Trin Ned oplevelser – matchet af en sydafrikansk vinmenu, der understøtter og skaber kontrast til hver enkelt servering.


6/1 | Sammen med Mette & tjener- og sommelierteamet kører vi mod bjergene til det smukke vinland, Boland Bjergene, som har en perfekt beliggenhed til vinproduktion. Mere end 500 små, lokale vingårde præsenterer spændende flasker og årgange - og i mindre grupper besøger vi de smukkeste og bedste, nyder en række vinsmagninger og dagens første gourmetoplevelse, picnic frokosten. Der er input til vinsmagning, personlige vurderinger og masser af vinsnak undervejs.

Navigationen er sat til bl.a. Stellenbosch og via bjergpasset til Franschhoek – et lille stykke Frankrig i Sydafrika – og tilbage i Cape Town venter Rainer & kokketeamet med  endnu en række smags- og visuelle oplevelser i ’Vores Sydafrikanske Verden Vol. II’ – igen med udfordrende og klassiske vinvalg fra gode, lokale vinproducenter.


7/1 | Om formiddagen tager vi sammen med teamet fra Ti Trin Ned på en gastronomisk byvandring, hvor vi ’smager på Cape Town’ og oplever specialiteterne, kulturen, historien og arkitekturen. Vi dykker ned i det spændende univers af krydderier, lokale råvarer og møder lokale kokke og køkkener fra forskellige afrikanske kulturer på kaffebarer, markeder, street food og vinbarer. En helt autentisk tæt-på oplevelse af The Rainbow Nation.

Eftermiddag og aften er til fri disposition … igen med anbefalinger, tips & ideer til unikke madoplevelser på restauranter, cafeer og barer og mulighed for bordreservation.

Tag eventuelt en tur til Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i hovedparten af hans 28 år i fangenskab – turen kan bookes sammen med rejsen til DKK 400,-/person.


8/1 | Vi forlader Cape Town og sætter kursen gennem det smukke landskab mod sydøst og gør et par stop undervejs, inden vi når frem til dagens mål, den lille havneby Hermanus, som ligger smukt ved den vilde kyst. Her venter frokosten på en lokal restaurant – og eftermiddagen kan bruges på den smukke Cliff Walk langs det Indiske Ocean, afslapning ved hotellets swimmingpools eller i den charmerende by inden aftenens middag serveres på hotellet.

https://www.themarinehotel.co.za/about/


9/1 | Lørdagen start tidligt med hvidhajsekspedition med White Shark Project, som både informerer om projektet og tager os ud på havet til et møde med de fascinerende dyr fra bådens ræling eller måske helt tæt på i hajburet på siden af båden.

Retur på land kører vi mod den smukke vindal, Hemel en Varde (Himmel og Jord), og et besøg på den spændende vingård, Creation Wine, som i 2019 er kåret til Sydafrikas 3. Bedste Vingaard – og nummer 45 på verdensplan. Creation er mester i ’Food & Wine Pairing at the Cellar Door’ – og det ér en unik oplevelse, der venter. Team Ti Trin Ned er med hele dagen og klar til at guide og besvare spørgsmål.

Sidst på eftermiddagen er vi retur i Hermanus og om aftenen mødes vi på en udvalgt, lokal restaurant til middag.


10/1 | Efter morgenmaden kører vi til Franschhoek, hvor frokosten nydes på den velrenommerede restaurant, Reubens. Køkkenet er passioneret og ’fine yet uncomplicated’. Vi fortsætter til Vin- & Chokoladesmagning på Spiers Wine Yard, som også er rammerne for vores sidste nat i Sydafrika. Om aftenen forkæler Spiers os med en lokal gourmetoplevelse i Eight Restaurant. Konceptet er Farm-to-Table, og alle råvarer er økologiske, lokale og i høj grad direkte fra egen have og egne dyr. En sydafrikansk parallel til Ti Trin Ned, der har egne marker på Himmerigskov - og forstår betydningen af den unikke kobling mellem jord-og-bord. 

https://www.spier.co.za/hotel


11/1 | Dagen nydes med afslapning i de skønne omgivelser på Spiers – og i løbet af eftermiddagen kører vi til lufthavnen, hvorfra vi flyver til Dubai kl. 18.15.


12/1 | Efter skift i Dubai lander vi i København først på eftermiddagen, hvor Ti Trin Ned & Amazing Tours siger farvel og tak for denne gang.


Arrangementet inkluderer:

  • Fly med Emirates København - Cape Town t/r. – incl. baggage
  • Transfers til og fra lufthavne
  • 8 nætter på gode hoteller i Sydafrika
  • Daglig morgenmad.
  • Velkomstmiddag på hotellet i Cape Town
  • 2 x ‘Vores Sydafrikanske Verden’ fra Ti Trin Ned
  • Udflugt på Vintagemotorcykler med chauffør til Kap Det Gode Håb
  • Besøg ved pingvin kolonien samt vinsmagning & picnicfrokost på Cape Point Wineyards
  • City Tour I Cape Town incl. entreer, svævebane til Table Mountain og frokost i Bo Kaap
  • Local Tasting Tour of Cape Town
  • Dagstur til Vinlandet med vinsmagninger og picnic frokost
  • Hvidhajsekspedition
  • Vin & Tapas Pairing på Creation Wine
  • 2 middage i Hermanus
  • Frokost på Reubens
  • Vin & chokolade smagning på Spiers
  • Afskedsmiddag på Eight Restaurant

 

Pris pr. person i delt dobbeltværelse: DKK 43.900,-

Tillæg for enkeltværelse: DKK 17.000,-
Tillæg for udsigtsværelse I Cape Town (Premium Facing Room) pr. person: 1.000,-
Tillæg for suite i Cape Town pr. person: 3.000,-
Mulighed for Business Class til dagspris 


Depositum ved tilmelding: DKK 10.000,-'
Restbeløbet betales senest d. 2. September 2020.

  

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Rejsen gennemføres ved min. 50 betalende gæster.

Bemærk: Pas med gyldig min. 6 måneder efter hjemrejsen med tom dobbeltside kræves.

 
Mulighed for forlængelse

 Ønsker I at forlænge  ferien, vil dette være muligt -  og mulighederne er mange:

  •  Kør-selv ferie på Sydafrikas Garden Route
  • Safari i Kruger Nationalpark
  • Besøg i den gamle tyske koloni Namibia
  • Sejltur på Okavango Deltaet i Botswana
  • Victoria Falls
  • Badeferie på en tropeø i Det Indiske Ocean 

Kontakt os gerne for personlig sparring og priser ...

 

 

 

 

 

 

Michael Markussen - Hanoi

Om Ti Trin Ned

Mette & Rainer Gassner er drivkraften, inspitatorerne og ejerne bag Ti Trin Ned, som ligger på Fredericias nye havnefront med udsigt til Lillebælt og broer. Dybt forankret i lokalområdet dyrker de det unikke samspil mellem køkkenet og naturen, skoven, stranden og ikke mindst restaurantens egne marker på Himmerigskov tæt på Fredericia, som altid er det naturlige og bærende omdrejningspunkt i Ti Trin Neds karakteristiske menu, Vores Verden.

Visionen bag restauranten er at skabe en helt ny gastronomisk oplevelse og at formidle en detaljerig og smuk oplevelse for alle sanser med et ønske om genkendelse og overraskelse. 

Når hele restaurantens team af kokke, tjenere og sommeliers i januar rejser til Cape Town er restauranten vinterlukket - mens de lokale sydafrikanske råvarer udforskes i en søgen efter det perfekte, enkle, nuancerede og karakteristiske: Vores Sydafrikanske Verden.

 

Guide Michelin 2019: *

Ring mig op vedr. denne rejse

Få inspiration til din næste rejse