Elefanter i Botswana

Safari i uudforskede Botswana

Botswana! Et fjernt, ukendt land som du måske i første forsøg ikke helt kan placere på dit Afrika-kort. Ikke desto mindre på størrelse med Frankrig og en drømmedestination, når du søger de helt autentiske naturoplevelser i et utrimmet safariland fyldt med overraskelser. Få turister, begrænsede overnatningsmuligheder og en helt anderledes safarioplevelse.

Da Botswana blev uafhængig af den tidligere, engelske kolonimagt i 1966, var befolkningen blandt Afrikas fattigste. I dag har landet én af verdens hurtigst voksende økonomier og Botswanas ca. 2 millioner indbyggere har det i dag så godt, at du med en naturlig portion fornuft i bagagen kan rejse trygt og sikkert rundt i det lavt befolkede land, hvor nationalparker og reservater udgør ikke mindre end en tredjedel af landets totale areal.

Som turist i det nye safariland, får du de mest enestående rammer til at opleve verdens største koncentration af elefanter, høre de majestætiske hanners brøl, se hunelefanterne bade i floden med deres unger – og søge mod store, uudforskede naturområder på din personligt planlagte safarirejse. Gå på opdagelse i Botswanas muligheder!

Chobe | Savute | Linyanti | Selinda | Central Kalahari

Chobe er landets mest kendte safaridestination med sit rige, varierede dyre- og fugleliv.

Nationalparken er berømt for sine enorme elefantflokke, som skønnes at tælle omkring 70.000 dyr, der lever uforstyrret i deres naturlige habitat – og kan opleves helt tæt på, når de søger mod floden for at drikke, bade, svømme og spise.  Et solnedgangscruise giver nye dyre- og naturoplevelser og en vandretur er nærmest uforglemmelig.

I nationalparken indgår det ca. 5.000 km2 store Savute-område og Linyanti-sumpene, som er blandt nationalparkens mest attraktive områder. Især omkring Linyanti findes en række helt særlige muligheder for luksuriøse safarioplevelser i åbne skovområder og på de gamle flodsletter, hvor dyrene kommer helt tæt på. Det utæmmede vildnis er en perfekt lokation for et unikt Afrika-eventyr og giver afhængig af sæson de allerbedste forudsætninger for at opleve elefanter, løver, leoparder, geparder – og for natsafarier, hvor desmerkatte, grævlinge, springharer og genetter er aktive og spændende at spotte og iagttage.

Mellem Linyanti-sumpene og Okavango har du chancen for at opleve det økovenlige, private reservat, Selinda, som er omlagt fra trofæjagtområdet til et fristed for løver, hyæner, sjakaler, leoparder og vilde hunde og drives dedikeret og professionelt med bl.a. begrænset tilgang for turister.

Chobe kombineres fint med Victoria Falls og/eller Okavango Deltaet.  

Okavango deltaet

Okavango Deltaet

Den imponerende Okavango flod forgrener sig ud over Kalahariørkenen og giver liv til et rigt dyreliv og ikke mindst det enorme Okavango Delta, som er verdens største indlandsdelta og ikke uden grund har status som Unesco World Heritage Site. Deltaet strækker sig over 15.000 km2 og er en mangfoldighed af vandveje, blomstrende laguner med krystalklart vand, frodige flodbreder og øer med et rigt dyreliv og et imponerende fugleliv.

Sceneriet i den store oase er unikt og det store vådområde er et paradis for fisk, fugle – og løver, næsehorn, leoparder, giraffer, flodheste, elefanter og krokodiller. Tag på ballonsafari ved solopgang eller en smuk helikoptertur over det helt eventyrlige naturområde. Bevæg dig sikkert og guidet rundt ad vandvejene i kanoer eller de lokale mokoroer – og tag på game drives i den uberørte natur, hvor dyrene er nemme at spotte i det vidtstrakte, åbne landskab.

Som det første og ældste, beskyttede vildtdreservat i Okawango Deltaet ligger det eksklusive Moremi Game Reserve med sin mangfoldighed af vilde dyr, fugle, afvekslende landskaber af skov, eventyrlige laguner, akacieskove – den perfekte base for et luksuriøst, afsides safariophold i smukke camps eller velindrettede, eksklusive telte.

Gnuer i Kalahari ørkenen

Kalahari

Verdens næststørste safarireservat, det centrale Kalahari, ligger fjernt i det sydlige Afrika – og lokker de mest eventyrlystne rejsende fra hele verden. Ikke uden grund.

Kalahari er imponerende, kræver en seriøs og god chaufførguide og er måske ikke for ’begyndere’.

Infrastrukturen er nærmest ikke-eksisterende i det vidtstrakte landskab, som domineres af sandsletter, akacietræer og det karakteristiske Kalahari appel-leaf træ – og brydes af græsområder, spredte sandklitter og udtørrede floddale, hvor det rige dyreliv har de allerbedste betingelser. Her kan du ikke undgå at blive betaget og føle dig en smule ydmyg. Naturens storhed når den er vildest …

Midt i den tørre Kalahari ørken oplever du også de store Makgadikgadi Salt Pans, som er resterne af den indtørrede Makgadikgadi sø og blandt verdens største saltaflejringer. Din oplevelse af Makgadikgadi vil afhænge helt af årstiden. I de tørre måneder glimter saltet solen – i de våde måneder er området hjem for flamingoer, vandfugle og ikke mindst én af Afrikas største zebraflokke, hvis vandringer er en oplevelse i sig selv.

Er du til action, kan du opleve området på hesteryg, ATV eller fra luften i en helikopter – men oplevelserne er også store, hvis du oplever naturens storhed på game drives, fototure eller med en kikkert for øjnene.

Kwando

Kwando floden udspringer i det centrale højland i Angola og danner grænsen mellem Namibia, Angola og Zambia. Området omkring floden er kendt for sine beskyttede nationalparker og safarireservater med elefanter, flodheste, krokodiller, skildpadder, impalaer og mere end 400 fuglearter, som kan opleves fra smukke, afslappede lodges på flodbredden, hvor opholdet kun afbrydes af game drives, fiskeri, camping og fuglesafari med kikkert og kamera.

Solnedgang ved Victoria falls

Opdag Zimbabwe

Fra storslåetheden omkring Victoria Falls til nogle af verdens bedste og mest uberørte safariområder. I Zimbabwe får du som én af få turister  en autentisk oplevelse af at være ’alene’ i mødet med naturen & dyrene. Fasicnerende, råt & spændende!

Havn i Cape Town, Sydafrika

Fortsæt til Sydafrika

Sydafrikas beskriveligt smukke natur folder sig ud på en afslappet, fri kør-selv-ferie mellem vinmarker, uforglemmelige strande & pingvinkolonier. Cape Towns gourmetmekka ligger bag dig – safarien venter forude!

Ørkenen i Namibia

Uopdagede Namibia

Velkommen til et uopdaget rejseland som overrasker dig som destination for en oplevelsesrig ferie, du aldrig glemmer: Leoparder, løver, chimpanser, bjergzebraer, giraffer og elefanter. Dramatisk, utæmmet natur og en rig, fascinerende kultur. Lad et nyt safarieventyr begynde …

Hvornår har du tid?

- bliv ringet op og lad os mødes på din hjemmebane

Hos os kan du hente hele verden hjem i din stue – og undgå at skulle presse et rejsemøde ind i en i forvejen hårdtbooket hverdag. Vi møder dig helt utraditionelt og uforpligtende over en god kop kaffe hjemme hos dig.

Ring mig op
+45