Det gamle Kina

Shanghai

Når du står ved Yangze Floden i Shanghai, er du vidne til det moderne Kina. Et Kina, der buldrer frem ….

På den ene flodbred, The Bund, dominerer de gamle, britiske bygninger fra Shanghais tid som international handelsstation – og står i skarp kontrast til Pudon-sidens imponerende skyskrabere, vartegnet Oriental Pearl Tower, TV-tårnet og ikke mindst de mange byggekraner, der endeløst arbejder på den forsatte ekspansion af byen.

Og nok er Shanghai moderne og i rivende udvikling, men kolonitidens funklende jazzliv hænger stadig godt fast med sit naturlige centrum i det klassiske Peace Hotel på The Bund og i det gamle franske kvarter. Besøger du de gamle haver midt i byen, naturmedicinapotekerne og de klassiske tehuse, får du midt i den moderne energi en spændende historisk pause, inden aftenen nydes i byens fantastiske restaurantliv.

Shanghai har en nærmest ubegrænset restaurantscene, som både tæller lokale restauranter med en traditionsrig, lokalbaseret menu og de bedste gourmetrestauranter på Michelin-niveau. Nogle af dem er nemme at ’finde’, mens andre kræver lidt lokalkendskab – og i tæt samarbejde med vores altid aktive netværk i Shanghai kan vi guide jer og eventuelt booke bord.

Måske sover New York aldrig – men det gør Shanghai heller ikke … aftenenerne er lange og mulighederne mange.

Vil du opleve Beiing og Shanghai på samme ferie, så tag turen imellem byerne med højhastighedstoget – en oplevelse i sig selv.

Omkring Shanghai

8 kanaler deler den smukke gamle kinesiske by, Xitang, i 9 kvarterer – og her står tiden næsten stille. Sejl på floden og gå gennem byen – og oplev de charmerende settings, som du måske også husker fra actionfilmen Mission Impossible.

Søg også mod populære Hangzhou, Wuzhen og Souzhou, som omkranset af smuk natur gemmer på fantastisk smukke haver, floder og søer.

Xian

Når du går ind bag Xians massive bymure, træder ind i en af Kinas ældste byer, som er et af omdrejningspunkterne i historien om mange af de kinesiske dynasiter, bl.a Hang og Tang Dynastierne – og som samtidig var endestationen på den gamle Silkevej, hvilket tydeligt ses på byens befolkning, som repræsenterer både mange nationaliteter og trosretninger.

Xian

Men uagtet byens virkelig spændende historie, så overskygger de berømte terracottasoldater formentlig alt andet under dit besøg i Xian: En hær af mange tusinde soldater, heste- og kampvogne, som opleves i de kæmpemæssige grave, som blev opdaget af en lokal bonde i 1974. Området omkring terracottasoldaterne forandres og udvides konstant – i takt med at eksperter og arkæologer fra hele verden stadig graver fri og restaurerer. Et imponerende område fyldt med opdagelser og mystik.

Yangtze Floden

Yangtze Floden har sit udspring i Himalaya og løber igennem det vestlige og sydlige Kina, som Kinas længste og verdens 3. længste flod – og en helt unik oplevelse af det kinesiske landskab får du, når du oplever det fra vandsiden.

Det kinesiske navn Chang-Jijang betyder den lange flod – og det ligger næsten i ordet, at du ikke skal sejle fra den ene ende til den anden. Men nøjes med et selektivt udsnit, som kunne være fra millionbyen Chongquin til Yichang. På præcis den strækning sejler du helt tæt på de op til 900 meter høje bjerge i de gudesmukke Tre Kløfter, besøger i små byer og templer og oplever også den enorme dæmning Three Norges Dam og det store vandkraftværk. Landskabet flyder forbi, mens du nyder udsigten og livet på dækket eller fra din balkon i kahytten.

Harbin

Kinas koldeste plet er det oplagte sted at skabe rammerne om verdens største og mest prangende isfestival – og det er præcis, hvad Harbin gør hvert år i januar og februar. Find den varmeste jakke og de tykkeste støvler frem og oplev nogle af verdens mest kendte bygningsværker i is oplyst i flotte farver. Mød isturister fra hele verden – og få varmen igen på byens hovedgade, som både byder på forskellige udendørs vinteraktiviteter og de sjoveste små og store vodkasteder.

Harbin isfestival

Guillin

Guillin rummer et af Kinas smukkeste naturområder. Langs områdets floder skyder sandstensformationerne op og skaber en mytisk atmosfære, mens risterrasserne knejser smukt bag floderne. Her kan du opleve, hvordan de lokale fiskerne bevarer de tusindår gamle traditioner og stadigvæk bruger skarven til flodfiskeri – og du kan cruise på floden, trekke i risterrasserne eller snuppe en hyggelig cykeltur i området og komme helt tæt på lokalliv i Kina …

Hvornår har du tid?

- bliv ringet op og lad os mødes på din hjemmebane

Hos os kan du hente hele verden hjem i din stue – og undgå at skulle presse et rejsemøde ind i en i forvejen hårdtbooket hverdag. Vi møder dig helt utraditionelt og uforpligtende over en god kop kaffe hjemme hos dig.

Ring mig op
+45