Dampende sø i nord New Zealand

Nordøen fra nord til syd

Langt størstedelen af New Zealands befolkning bor på Nordøen og rejser du fra Auckland i nord til Wellington på øens sydligst spids, oplever du en forskelligartet og spændende natur. Kystlinjens sandstrande, små blakker krydres med imponerende udsigtspunkter og en skøn stemning.

Ofte starter en ferie i New Zealand i Auckland, hvor du kan bevæge dig rundt mellem havne, opleve den smukke Waterfront Drive, de elegante luksusforstæder, gå på museum og hygge dig i det skønne havneområde, på de gode restauranter og i shoppinggaden Queen Street.

Det er også her du typisk henter din bil – og starter på din frie, uhøjtidelige og afslappede kør-selvferie med kurs mod syd. Kør gennem uberørt natur, snup et par dages stop i de hyggelige feriebyer, se bjergkæderne, de ikoniske Pohukutawa træer – og overnat i en lille lokal bed and breakfast, hvor du bliver budt velkommen af lokale entusiaster.

Fortsæt mod det termiske vidunderområde ved Roturoa, mærk den allestedsnærværende, umiskendelige luft fra søerne, der bobler og syder og demonstrerer voldsomheden fra jordens indre.
Undervurder ikke mødet med landets oprindelige befolkning, Maorierne. Giv dig selv en kulturel Maori oplevelse – og naturens voldsomhed på en vandretur gennem det vulkanske landskab, hvor søer, kratere, mudderpools, gejsere afløser hinanden. Det er vildt!

Er du fan af Hobbitten og Ringenes Herre, så træk en dag ud af kalenderen til et besøg Hobbiton ved Matamata og find de sjove hobbithulers runde trævinduer og døre i bakkerne, følg de snoede stier gennem det blide landskab – og brug fantasien. Så er det ikke svært at føle sig hensat til en anden verden.

Glem heller ikke at stoppe ved et par af Nordøens bedste vingårde, som du finder i nærheden af Martonborugh. Her trives både Chardonnay, Pinot Gris, Sauvignon Blanc og Pinot Noir – klimaet er helt perfekt både til dyrkning og til at opleve området. En stor del af de mange vingårde, der ligger spredt omkring byen, er åbne for smagninger – og en varm anbefaling er at hoppe på cyklen eller at vandre rundt mellem dem. På den måde får du det bedste indtryk af vinmarker, vingårde, den gamle kolonistil, områdets charme – og ikke mindst vinene.

Og pludselig rammer du Nordøens sydligste punkt og dermed én af verdens smukkeste beliggende storbyer, hovedstaden Wellington, som også er landets kulinariske centrum med gallerier, teatre, museer og enestående gourmet- og vinoplevelser.

Og når du er mæt af det, så hop på en 3 timer sejltur, der tager dig til Sydøen …

Hvornår har du tid?

- bliv ringet op og lad os mødes på din hjemmebane

Hos os kan du hente hele verden hjem i din stue – og undgå at skulle presse et rejsemøde ind i en i forvejen hårdtbooket hverdag. Vi møder dig helt utraditionelt og uforpligtende over en god kop kaffe hjemme hos dig.

Ring mig op
+45