Gastrpnomisk servering i Thailand

Det thailandske køkken

Thailand er et mekka for madelskere, gourmeter og gourmander… og er du bare en lille smule madnørdet, så er det thailandske køkken nærmest en rejse værd. Det er beskrevet som ét af de fem store køkkener og de mange ris- og nudelretter kommer i så mange forskellige udgaver, at det kræver en meget lang ferie at nå igennem.

Det thailandske køkken dufter af lemongrass, karry & chili … og selvom du umiddelbart tænker, at det lyder stærkt og brændende, så er her noget for enhver smag. Karry findes i et væld af varianter – fra den milde gule vi kender herhjemme, over de to forskellige røde til massaman og jungle curry – og det samme gælder chili, som findes i 300 forskellige sorter … også her er der noget for alle smagsløg.

Er du vegetar er det thailandske spisekort fascinerende med sine mange forskellige, smukt udskårede grønsager og aldrig et trist alternativ på en menu som ellers typisk har kylling, steak, svinekød eller rejer som grundingrediens.

Fra street food til gastronomi på højt plan

Den thailandske madscene må nødvendigvis deles i to … udenfor de store byer sprudler de små gadekøkkener og lokale restauranter overalt. Sætter du din æstetiske sans lidt på pause og tager de farverige plastictallerkner til dig, så venter der sjove oplevelser i de små, skønne gadekøkkener rundt omkring på finurlige restauranter i bydele, som du ikke umiddelbart forventer – og i strandkanten med sand mellem tæerne.

Kigger du mod de store byer – og især Bangkok, finder du en uendelig stor palet af muligheder på alle niveauer. Bangkoks gastronomiske niveau udvikler sig med rivende fart. Nye, hippe restauranter skyder op overalt mens de bestående spisesteder transformeres og udvikler sig. Derfor er vi konstant i tæt dialog med lokale specialister, der ved, hvor oplevelserne findes lige nu – og kan guide dig i nye retninger uanset om du er til det thailandske køkken på hele din ferie eller gerne vil bryde det hele med en italiensk, fransk eller international madoplevelse.
Nyd solnedgangen fra en af de mange rooftop-barer med udendørs tagterasse – og udforsk spændende køkkener. Måske eventyrlige traditionelle eller trendy thaiserveringer, måske peruviansk tapas – eller en helt enestående gourmetoplevelse på en af byens mange Michelin-restauranter.

Søg mod Bangkoks danske islæt, Sra Bua, som er den københavnske Michelin restaurant Kiin Kiin’s søsterrestaurant. Book en oplevelse på Bangkoks første restaurant med en stjerne – eller flot dig og søg mod en to-stjernet oplevelse, du aldrig glemmer til et prisniveau, der ikke skræmmer dig væk. Men glem heller ikke at besøg et par af de finurlige sidegade-restauranter, der ligner ’ingenting’ eller et sted, du bare ville springe over. Du bliver overrasket … her venter magien.

Hvornår har du tid?

- bliv ringet op og lad os mødes på din hjemmebane

Hos os kan du hente hele verden hjem i din stue – og undgå at skulle presse et rejsemøde ind i en i forvejen hårdtbooket hverdag. Vi møder dig helt utraditionelt og uforpligtende over en god kop kaffe hjemme hos dig.

Ring mig op
+45