Burma
Bangan Burma

Mystik & historie i smukke Myanmar

Stemningen er næsten hypnotisk, når din luftballon stille svæver ind over de mange hundrede templer, der spreder sig ud på landjorden. Solen brænder morgendisen af, dæmpede lyde stiger op … og var du nervøs ved opstigningen, så er også nervøsiteten forsvundet som dug for solen.

Myanmar (tidligere Burma) fanger dig ind med sin historie, mystikken, de store floder, de eventyrlige bygningsværker og den venlige og nysgerrige befolkning. Siden nobelpristager Ang Sang Su Chi forlod sin husarrest for at overtage en af de øverste regeringsposter, har det tidligere så lukkede Myanmar åbnet sig for omverdenen og vist sig som ét af Sydøstasiens allersmukkeste lande – hvis ikke det smukkeste …

Bangan Burma Rangoon

Myanmars tidligere hovedstader

Rangoon

For få år siden Myanmars hovedstad – i dag ”kun” landes største med sine ca. 6 millioner indbyggere. Livlig og smuk har Rangoon afgivet titlen til landets nyopførte, lidt nordligere centrum, men byens seværdigheder og atmosfære er ikke blegnet. Besøg den prangende, imponerende og 98 meter høje Shwedagon pagode. Helt dækket af guld. diamanter og ædelstene – og omkranset af en marmorgang med mange mindre templer. Oplev byens marked, det administrative centrum og den travle vej ved havnen – og tag stemningen til dig.

Bagan

Endnu en tidligere hovedstad venter … denne gang Bagan, som for mere end tusind år siden var hovedstad i kongeriget Pagan, der faldt, da mongolerne erobrede riget i slutningen af 1200-tallet.

I dag har Bagan status som verdens største tempelområde. For selvom mange af de oprindelige 10.000 templer er forsvundet – så tæller området stadig ikke mindre end 2.300 stempler spredt ud over det smukke landskab. Oplev området i bil, hestevogn, på cykel eller på en ballonflyvning. Se solopgangen eller en solnedgang fra toppen af et tempel – og få de smukkeste billeder af et landskab badet i det flotteste lys.

Flydende marked Inle Lake lille fiskerbåd på Inle Lake

Myanmars myldrende liv langs vandet

Inle Lake

Som hjem og arbejdsplads for næsen 80.000 mennesker er den smukt placerede Inle Lake en hel speciel oplevelse. Fiskerbyerne står på pæle eller flyder tæt sammensurret på søen, og her venter en autentisk oplevelse af fiskerliv gennem generationer. På deres helt egen karakteristiske måde ror fiskerne med foden deres både ud på den ventende sø … som om ingenting har ændret sig i hundreder af år.

Ayeyarwady

Den 2.160 km lange Ayeyarwady flod løber igennem en stor del af Myanmar og lader dig roligt glide forbi smukke bygningsværker, hyggelige landsbyer og arbejdende fiskere, farmere og håndværkere. Tag en sejltur på floden – en halv dag eller en længere cruise med flere overnatninger – og oplev stemningen, der i 1892 inspirerede Rudyard Kipling til digtet ”The Road to Mandalay”, som vi i dag kender i et væld af danske versioner.

Ngapali Beach Mandalay

Oplev Myanmars smukke bugter

Mandalay

Vidste du, at Mandalay ligger smukt ved bjergene og er en skøn by fuld af aktivitet? Byens centrum, Mandalay Hill, rejser sig 240 meter højt med pagoder og klostre, hvor du med ærbødighed kan få en stor besøgsoplevelse i en ellers lukket verden. Et andet must-see er verdens længste teaktræs bro, U-Bein, der flot og enkelt binder de to flodbredder sammen og samler et sprudlende lokalliv. Kom tidligt om morgenen og oplev, når byens mange aber lokkes frem, for at skaffe sig føde fra de lokale.

Ngapali Beach

Svajende palmer, pinjetræer, finkornet sandstrand og azurblåt hav med udsigt til den Bengalske Bugt … lyder det ikke som en perfekt afslutning på dine oplevelsesrige dage i Myanmar? Eller som et skønt stop på en rundrejse?

Myanmar er også tilbagelænet afslapning og badeferie i autentiske omgivelser …

Cambodia

Angkor Wat ... og meget mere

Kombiner med kontrastfyldte, fascinerende og barske Cambodia, som ligger i naturlig forlængelse af en rundrejse i Vietnam. Et spændende rejseland, som er meget mere end Angkor Wat. Giv verdensarven kontrast med et spændende lokalt køkken og historien om et rædselsregime, der stadig sætter sine spor overalt.

Laos

Drøm dig til Laos

Rejs videre til autentiske Laos, hvor buddistiske munke, karisma & grønklædte bjerge giver dig en charmerende hop fra nutiden og tilbage til en smuk kulturarv, der under kommunismen er sat lidt på pause. Her stiger solen op over myldrende byer, kolonitidens tydelige spor, munkeliv & gyldne templer.’

Vietnam

Kombiner med Vietnam

Frodige rismarker, den sødeste lokalbefolkning, autentiske byer – og synet af de mange hundrede sandstensformationer, som rejser sig i UNESCO fredede Halong. Vietnam er enestående og storslået natur kombineret med en utrolig spændende krigshistorie, et fantastisk køkken og strand & stemningsfulde hoteller.

Hvornår har du tid?

- bliv ringet op og lad os mødes på din hjemmebane

Hos os kan du hente hele verden hjem i din stue – og undgå at skulle presse et rejsemøde ind i en i forvejen hårdtbooket hverdag. Vi møder dig helt utraditionelt og uforpligtende over en god kop kaffe hjemme hos dig.

Ring mig op
+45