Tempel i Nepal

Kathmandu

Omkranset af bjerge midt i Kathmandu-dalen spreder Nepals hovedstad sig i alle retninger fra Durbar Square, som er byens myldrende centrum. Her kan du sætte dig på en bænk og nyde hverdagens gang, se børnene lege og de gamle damer fodre de flaksende duer … eller du kan kigge respektfuldt ind i Den Levende Gudindes lille, stille gård og håbe, at hun kigger ud gennem sit vindue. Du kan søge mod det gamle kongepalads eller mod det populære og livlige restaurant-, café, bar- og shopping område Thamal og finde en lille stemningsfuld gård med servering – eller bare nyde udsigten til solnedgangen over bjergene fra en lille tagterasse.

I Kathmandu finder du ikke mindre end 7 UNESCO World Heritages – her venter dig både oplevelsen af ligbrændingsritualer ved Bagmati Flodens templer, Boudhnath Stupaen med sine 4 sæt øjne, der overvåger alle verdenshjørner og mødet med Nepals farvestrålende, hellige mænd.

Dagene flyver mens du bevæger dig rundt i byens tætte myldretrafik, blandt dyttende biler og hellige køer … alt det, der er med til at gøre Kathmandu til en helt speciel oplevelse.

Kathmandu dalen

Kathmandu dalens to gamle kongedømmer, Patan og Bhaktapur, er i dag mellemstore byer, der rummer en eventyrlig samling af historiske bygninger og buddhistiske og hinduistiske templer. I de to fascinerende oldtidsbyer er det ikke svært at forestille sig, hvordan livet levedes i dalen for 2000 år siden, for den dag i dag leves hverdagslivet i og omkring de eventyrlige bygninger.

Krukkemagere, håndværkere, hellige mænd og helt almindelige nepalesere skaber en atmosfære, der ikke kan opleves ret mange andre steder. Står du tidligt op og finder vej til Dakshinkali, står du pludselig midt i en farverig, larmende festival fyldt med forventningsfulde, glade mennesker, dyreofringer og religiøse ritualer … du er tilskuer men alligevel helt tæt på en speciel dag i det nepalesiske hverdagsliv.

Pavilion ved vandet på Maldiverne

Kombiner med Maldiverne

Hvornår har du tid?

- bliv ringet op og lad os mødes på din hjemmebane

Hos os kan du hente hele verden hjem i din stue – og undgå at skulle presse et rejsemøde ind i en i forvejen hårdtbooket hverdag. Vi møder dig helt utraditionelt og uforpligtende over en god kop kaffe hjemme hos dig.

Ring mig op
+45