Sri Lanka

Duften af klassisk, nybrygget, lokal Ceylon te stiger op fra din kop. Løfter du blikket, så kigger du ud over det Indiske Ocean – og hvis du lytter, så hører du lyden af fred og ro. Dagen på Sri Lanka er startet …

Vejen fra Ceylon, som englænderne døbte øen I deres storhedstid, til nutidens Sri Lanka har været kompliceret. En lang borgerkrig fylder godt i vores viden om det smukke land, men den er historie – og i dag har Sri Lanka en fin, ny identitet, hvor alt ånder fred og ro.

Igen er det smukke land med de uanede muligheder blevet et hit hos oplevelsessøgende, solhungrende gæster. Og ikke uden grund. Her finder du det hele … fra de store naturoplevelser, til skøn shopping, dejlige madoplevelser og eksotiske strande. Og ikke mindst fra kultur og golf til afslapning, yoga og meditation.

Læs med på en lille appetitvækker:

Skriv for mere info

Colombo

Colombo står i skærende kontrast til kystens mange andre smukke byer. Her har købmænd fra alverdens lande lagt grundstenene til til nutidens spændende storby, som er et kulturelt, sprogligt og etnisk intermezzo af shopping, historie og byliv.

Gå på shopping omkring York Street, nyd en sundowner på tagterrassen på Kingsbury Hotel, søg de handelslaugs-agtige gader i Pettahs bazarområde, oplev Den Røde Moske og glem ikke byens helt særlige Galle Face Hotel. Mange oplevelser venter i Colombo og her kan du nemt bruge et par dage eller tre.

Kandy

Sri Lankas næststørste by, Kandy ligger i de smukke bjergområder 500 meter over havet – og har i buddhismen en hel speciel status og værdi, da Buddhas ene hjørnetand opbevares i byens Dalada Maligawa Tempel, som flankeres af områdets gamle kongeslot.

Allerede i 1988 fik Kandy en plads på UNESCOs verdensarvsliste – og oven i de bevaringsværdige sights får du også den hyggelige stemning ved Kandy Lake og det specielt for tedrikkere interessante Ceylon Te Museum, som også fortæller områdets historie. Oplev byen – og de hyggelige bjergbyer og teplantager, som du også finder i området.

Galle

Galle med sit velbevarede portugisiske fort, Galle Fort, venter på Sri Lankas sydspids, som et nærmest levende museum. I de brostensbelagte gader føler du dig hensat til en tid, der var engang – og når du besøger søfartsmuseet, det gamle palæ, Fort Printers, moskeen, fyrtårnet og ikke mindst storcentret, der er opført i The Old Dutch Hospital får Galle sin særlige karakter. Rund dagene af på hyggelige spisesteder og barer – der er lidt af hvert at vælge mellem.

Sigiriya

Fortsætter du din rundrejse mod bjergene nord for Kandy, kører du mod Sri Lankas vartegn Sigiriya. Som et uindtageligt fort knejser Løvefortet højt på klipperne sammen med klippeformationen Sigiriya Klippen. Vil du helt tæt på det hele, så snører du de gode vandresko og starter dit trek mod toppen, hvor du bliver rigeligt belønnet med en storslået udsigt.

Yala

Kør gennem den tætte vegetation i den 1.000 km2 store Yala Nationalpark, som er den ældste og største af Sri Lankas mange nationalparker, og søg de mange krokodiller, bøfler, elefanter, leoparder og andre vilde dyr. Som en del af den vilde natur, får du naturoplevelser både på din vej – og når du stopper op og betragter dyrenes Sri Lanka omkring de mange vandhuller på ruten.

Bentota | Hikkaduwa

Sri Lankas vestkyst er indbegrebet af flotte strande, der frister med høje palmetræer svajende over det hvide sand mod havets klare blå farve. Hotellerne er luksus, stemningen er rolig og afslappet – og gemt bag første rækkes liv gemmer de små restauranter og butikker sig sammen med Ayurveda og massage steder.

Langs kysten får du også chancen for uforglemmelige middag med et for os nordboer luksuriøst udbud af fisk og skaldyr. Du finder hummer, languster og kæmperejer – men også skøn friskfanget tun serveret med enkelt tilbehør. På Sri Lanka spiser alle fisk – du kan ikke undgå at blive fristet til nye smagsoplevelser.

Bentota og Hikkaduwa er med andre ord to rigtig gode bud på den perfekte badeferie som afslutning på en oplevelsesrig Sri Lanka ferie.

Du kan naturligt kombinere Sri Lanka med Maldiverne, Indien og Dubai.

Få inspiration til din næste rejse