Dansk Vestindiske Øer

Dansk historie & strande på De Dansk Vestindiske Øer

Mød et stykke dansk historie i Caribien: Christianssted, Charlotte Amalie, gamle danske bygninger, skilderhuse og fine, danske gadenavne vidner om vores mindre charmerende kolonitid på de smukke Dansk Vestindiske Øer og de gamle herrehuse og sukkermøllerne fortæller om et St Croix, St Thomas og St John i 1800-tallet … og tiden før vi solgte øerne til USA.

De Dansk Vestindiske Øer – eller US Virgin Islands, som de hedder i dag – emmer af gammel dansk historie og det er overraskende at opleve de uendeligt mange levn, der er fra den danske tid, som trods alt ligger helt tilbage i 1700-tallet, hvor forretningsfolk fra Det Dansk Vestindiske Kompagni købte St. Croix og ubeboede St. Thomas og St. Jan (i dag St, John) og gjorde øerne til en dansk kronkoloni.

Når du dykker ned i historien, møder du på din vej den dejlige lokalbefolkning, der lever livet i et tempo, der ikke giver stress. Du smager den lokale rom, finder din nye favorit, nyder et skønt og alsidigt køkken – og finder et væld af muligheder for at opleve øernes natur folde sig ud. Snorkling, dykning, vandring og jeepture … og ikke mindst nogle af verdens smukkeste strande.

De Dansk Vestindiske Øer er en oplevelse – og du skal ikke vælge men kombinere øerne til en skøn, inspirerende rundrejse.

Gammelt rødt fort på St. Croix Kanoner på gammelt rødt fort

St. Croix

St. Croix er gamle forter, den historiske kirkegård, skillerhuse, den smukke guvernørbolig, vejerhuset, Frederikssted – og den fascinerende oplevelse af ligheden mellem bykonstruktionen i den gamle danske by, Christiansted, og danske Christiansfelt. Oprindeligt nærmest kopier af hinanden – men i dag vidt forskellige. For vores kølige, danske version blegner lidt i sammenligning med den caribiske, hvor det populære broadwalk om aftenen fyldes med liv i de små barer og restauranter, hvor de smukke yachts ligger side om side i havnen – og hvor strandene er skønne og solrige. Snup en dagstur til den stemningsfulde strand på øen ud for byens broadwalk, se vandflyene fra St. Thomas lande … kom helt ned i gear.

Dronninge gade i Charlotte Amalie

St. Thomas

Hop videre til hovedøen St. Thomas og gå på byvandring i hovedstaden Charlotte Amalie, hvor gadenavnene er danske og bygningerne en blanding af danske palæer, engelsk og fransk byggeri og sydstatslignende, amerikanske huse. Oplev den spændende havn, hvor krydstogtskibene lægger til og mødes af butikker, restauranter og barer. Find en spændende eller klassisk restaurant i det franske kvarter – og kør ud og oplev den bjergrige øs natur, de mange flotte udsigtspunkter og selvfølgelig strandene, som er helt særlige og blandt verdens bedste.

Trunk Bay St. John

St. John

Rund af på St. John, som du når med en kort sejltur fra St. Thomas. Her vidner øens mest eksklusive hotel om en tid, hvor St, John var ejet af Rockefeller, der havde en stor plantage på øen – og historien føres videre i en nationalpark, som dækker 75% af øen, hvilket gør St. John perfekt at opleve i vandrestøvler på en kort eller længere trekkingtur. Efter strabadserne venter en af verdens bedste strande, Trunk Bay … hvidt sand, grønne palmer, blåt hav … smukkere bliver det sjældent.

Amerikansk landevej

Kombiner med USA

USA er en uudtømmelige kilde til uforglemmelige ferier … og uanset om du fascineres at den amerikanske vestkyst, nationalparkerne, farverige Florida, historiske Washington eller altid vågne New York, så kan en individuelt planlagt ferie give dig fantatiske minder … og nysgerrighed efter mere!

Mennesker der går med kurve fyldt med kaffebær

Oplev Costa Rica

Vulkaner, kyststrækninger, strande, nationalparker – intet andet sted i verden får du en så nærværende oplevelse af klimazoner, biodiversitet og regntidens omskiftelighed som i Costa Rica. Lige dér midt mellem Stillehavet og Det Caribiske Hav. Perfekt til en veltilrettelagt kør-selv-ferie med planlagte pauser på små, lokale boutiquehoteller.

Surf & strand på Hawaii

Hawaiis paradisiske natur, ikoniske surfer- og badekultur og skønne, afslappede feriestemning er en spændende kontrast, hvis du har ekstra tid i din feriekalender. 8 vidt forskellige øer med hver sin særlige stemning , hvor du kan være aktiv, opleve historien, bade, surfe, slappe af og få et fint lille indblik i polynesisk kultur.

Hvornår har du tid?

- bliv ringet op og lad os mødes på din hjemmebane

Hos os kan du hente hele verden hjem i din stue – og undgå at skulle presse et rejsemøde ind i en i forvejen hårdtbooket hverdag. Vi møder dig helt utraditionelt og uforpligtende over en god kop kaffe hjemme hos dig.

Ring mig op
+45