Laos

Solen stiger langsomt op over små krogede gader og stræder, som stille fyldes med barfodede munke i alle aldre og pludselig skifter bybilledet farve til mange nuancer af orange. Det er morgen i Østens glemte land, Laos - og du er stået tidligt op, for at opleve munkene specielle ro og karisma. Ro for sjælen, ingen stress – et land omsluttet af charmerende buddhisme og en smuk kulturarv, som løftes med respekt …

Laos smager af nykogt sticky rice, mild chili-jeow og knaser af friske, aromatiske krydderurter – med et twist af kolonitidens franske indflydelse. Dejlige madoplevelser i et dejligt land.

Kommunismen har regeret siden starten af 90erne, og siden har landet tabt udviklingsmæssig momentum … til gengæld har de værnet om de mange UNESCO verdensnaturarvs steder og bevaret en skøn autenticitet.

Skriv for mere info

Vientienne

Vientienne er uden sammenligning Østens roligste hovedstad – og en af verdens mindste beliggende på den mægtige Mekong flods bred. Vientienne opleves bedst på hyggelige gåture gennem byens forskellige områder – der nærmest føles som en række små landsbyer, der er vokset sammen til Vientienne. Din tur fører dig forbi Nationalmuseet og byens spændende templer – herunder Wat Sisaket, som er det ældste.

Står du tidligt op, oplever du i Vientienne munkenes tiggergang ved solopgang, mens byen resten af døgnet fyldes af en særlig atmosfære.

Luang Prabang

Luang Prabang ligger utrolig smukt i krydset mellem grønklædte bjerge og floderne Mekong og Khan – og emmer af en betagende og hyggelig atmosfære med stærke tråde til den franske kolonitid.

Luang Prabang var for tusinde år siden et bjergkongerige - og det var charmerende Luang Prabang de franske opdagelsesrejsende mødte, da de sejlede op af Mekong floden og ind i Indokina. I dag er hele byen fredet af UNESCO – og på magisk vis lokker de små krogede gader med lokale restauranter og coffee shops, gamle kolonibygninger og 200 gyldne templer stadig.

Og byen lever fra tidlig morgen, så du skal tidligt op. Nyd solopgangen fra Mount Phousi , gå tur på det smukke morgenmarked - og oplev de mange barfodede munke gå gennem byen for at tigge almisser. Brug dagen på det elegante Royal Palace Museum, spændende kokkeskoler, se byens spændende templer – og mød de mange barfodede, orangeklædte munke i bybilledet. Vær med når alle samles ved floden til sundowners og snakker om dagens mange skønne oplevelser og slut din dag i Luang Prabang i det fransk-laotiske køkken …

Kombiner Laos med Thailand, Cambodia og Vietnam

 

Få inspiration til din næste rejse