Nepal

Himalaya bjergene rejser sig over det lille smukke kongerige, som tilsvarende rejser sig efter jordskælvet i 2015. På den mest betagende måde viser Nepal dig jordskælvsruiner og naturens voldsomhed helt tæt på, mens de lokale kvinder langs husmuren smilende følger dig over deres karakteristiske, nepalesiske strikketøj.

Jordskælvet har ikke ødelagt Nepal, men giver de eventyrlige oplevelser en ny dimension! For alt fungerer på sin egen finurlige måde i det farverige, lille land, og nepaleserne er ukuelige og smilende!

Landet er et virvar af farverige flag over stolte stupaer, menneskemylder, bittesmå taxaer, blafrende duer, gadehandel, himalayasalt og duftende krydderier – og den ro, du finder, når du ser de detaljerede, religiøse thanga malerier vokse frem på det håndlavede papir til lyden af beroligende singing bowls,. Eller stilheden på trekkingturen i bjergområderne langt fra mylder og mennesker…

Giv dit besøg kant med traditionelle dyreofringer og lugten af frisk blod – eller med et lille gys, når du spotter sporene af tigre i sandet ved din jeep!

Storslået natur, vilde kontraster, søde mennesker og eventyrlige oplevelser, som kan stå alene, kombineres med Indien eller en luksuriøs badeferie på Maldiverne - eller være en del af den store oplevelsestur: Kina, Tibet, Nepal og Indien.

Skriv for mere info

Kathmandu

Omkranset af bjerge midt i Kathmandu dalen spreder Nepals hovedstad, Kathmandu, sig i alle retninger fra Durbar Square, som er byens myldrende centrum. Her kan du sætte dig på en bænk og nyde hverdagens gang, se børnene lege og de gamle damer fodre de flaksende duer … eller du kan kigge respektfuldt ind i Den Levende Gudindes lille, stille gård og håbe, at hun kigger ud gennem sit vindue. Du kan søge mod det gamle kongepalads eller mod det populære og livlige restaurant-, café, bar- og shopping område Thamal og finde en lille stemningsfuld gård med servering – eller bare nyde udsigten til solnedgangen over bjergene fra en lille tagterasse.

I Kathmandu finder du ikke mindre end 7 UNESCO World Heritages - her venter dig både oplevelsen af ligbrændingsritualer ved Bagmati Flodens templer, Boudhnath Stupaen med sine 4 sæt øjne, der overvåger alle verdenshjørner og mødet med Nepals farvestrålende, hellige mænd.

Dagene flyver mens du bevæger dig rundt i byens tætte myldretrafik, blandt dyttende biler og hellige køer …alt det, der er med til at gøre Kathmandu til en helt speciel oplevelse.

Kathmandu dalen

Kathmandu dalens to gamle kongedømmer, Patan og Bhaktapur, er i dag mellemstore byer, der rummer en eventyrlig samling af historiske bygninger og buddhistiske og hinduistiske templer. I de to fascinerende oldtidsbyer er det ikke svært at forestille sig, hvordan livet levedes i i dalen for 2000 år siden, for den dag i dag leves hverdagslivet i og omkring de eventyrlige bygninger. Krukkemagere, håndværkere, hellige mænd og helt almindelige nepalesere skaber en atmosfære, der ikke kan opleves ret mange andre steder. Står du tidligt op og finder vej til Dakshinkali, står du pludselig midt i en farverig, larmende festival fyldt med forventningsfulde, glade mennesker, dyreofringer og religiøse ritualer … du er tilskuer men alligevel helt tæt på en speciel dag i det nepalesiske hverdagsliv.

Pokhara

I det centrale Nepal ligger den smukke Pokhara sø omkranset af høje, sneklædte bjerge, som spejler sig smukt i vandet. Pokhara er dit rejsemål, hvis du ønsker at stresse helt af – eller hvis du skal på trekking. De fleste trekkingture i det populære og smukke Annapurna område tager deres start i Pokhara, hvor du også kan nyde det helt specielle syn af de imponerende bjerge fra bund til top …

Chitwan Nationalpark

De store pansernæsehorn og de majestætiske, bengalske tigre er hovedformålet med dit besøg i den smukke nationalpark, Chitwan, som rummer et stort, forskelligartet dyreliv. Tag på oplevelse i jeep, vælg en vandresafari, sejl i små både eller se naturen fra elefantryg – og kom helt tæt på bjørne, krokodiller, hjorte, aber, sjakaler, elefanter og store kattedyr. Der er aldrig garanti for at spotte dem alle – men de er derude, og du kommer helt sikkert hjem med helt unikke naturoplevelser ...

Nagarkot

Stort set hele Himalaya bjergkæden folder sig i klart vejr ud for dig, når du kigger ud af vinduet på ét af de små hyggelige hoteller i Nargakot, som ligger forholdsvis tæt på Kathmandu. Nargakot er ét af de bedste steder at opleve det imponerende sceneri, når dagens første solstråler rammer de sneklædte tinder. Snup en enkelt overnatning eller to – og brug din dag i Nargakot på de små trekking ruter, som fører dig ud til små lokale landsbyer, landsbyskoler. Helt tæt på hverdagslivet uden for de store byer …

Trekking & vandreture

I Nepal finder du attraktiv trekking på alle niveauer. Fra smukke, ikke krævende halvdagsture med udsigt til Himalaya-bjergkæden i Nargakot – til store 14 dages trek, som kræver forberedelse og god form, i Annapurna. Fra helt primitivt til luksusudgaven med bærere, kok og bekvemme telte. Del dine ønsker og dit ambitionsniveau med os, så finder vi en tur, der matcher …

Kombiner eventuelt Nepal med Indien, Maldiverne eller lad landet være en del af den store oplevelsesrejse til Kina, Tibet og Indien.

Få inspiration til din næste rejse