Costa Rica

Lette, hvide skyer samler sig omkring vulkantoppen, himlen er blå og regnskovens farver, lyde og dufte fortættes …. du er landet midt i noget af verdens smukkeste natur i det forholdsvis lille land, Costa Rica.

Mellem Stillehavet og Det Caribiske Hav mødes vulkaner, smukke kyststrækninger, nationalparker og øens spændende hovedstad - og ingen andre steder i verden får du en så nærværende oplevelse af klimazoner, biodiversitet, regntidens omskiftelighed og et helt særligt klima.

Dyrelivet er eventyrligt og rigt, lokalbefolkningen er charmerende og imødekommende – og Costa Rica egner sig perfekt til en skøn kombination af kør-selv-feriens frihed og guidede oplevelser. Og til at vælge frit mellem små, lokale boutiquehoteller med masser af personlighed og skønne, strømlinede resorts med alle faciliteter.

Hop ind og ud af naturen, kombiner action med afslapning – og tag naturen helt ind.

Skriv for mere info

San José

Costa Ricas lidt oversete hovedstad ligger smukt på et højdedrag og er fyldt med spændende arkitektur, historie, museer og smukke parker, der er omdrejningspunkter for storbyens kultur. Den største, la Sabana Park, er Costa Ricas version af New Yorks Central Park … her mødes de lokale og gæster er mere end velkomne. Oplev katedralen, besøg jade- og guldmuseerne, gå på marked og mød den imødekommende, katolske lokalbefolkning, inden du fortsætter ud i landets smukke natur.

Tortuguero Nationalpark

Skildpadderne er uden tvivl hovedattraktionen i Tortuguero, hvor de grønne havskildpadder og andre sjældne arter udruger deres æg på strandene – omgivet af nationalparkens rige dyre- og planteliv. Start dagen tidligt, sejl ud i små både, kajakker eller kanoer og nyd det uforstyrrede sceneriet i en afslappet og fredelig atmosfære … og fortsæt oplevelserne på trekkingture, der tager jer helt tæt på naturen.

Guadepiles & Arenal Vulkanen

Den smukke, kegleformede Arenal Vulkan er Costa Ricas smukkeste. Den stadig aktive vulkan rejser sig over 1.600 m midt i landskabet og de små, omkringliggende hoteller midt i naturen giver dig den smukkeste udsigt til naturfænomenet og skønne faciliteter. Området omkring Arenal og den nærliggende by, Guadepiles, frister samtidig med skønne trekkingoplevelser – og er I til en smule mere action, så kan I kaste jer ud i både rigtig god rafting og smuk canyoning.

Monteverde | The Cloud Forest

Kaffeplantager, høje vulkaner, eksotiske dyr, fugle og en ubeskrivelig natur i Monteverdes tågeskov er en helt ubeskrivelig oplevelse.  På dag- og nattrekkinger oplever I nogle af områdets 100 forskellige pattedyr, 400 fuglearter, padder, frøer og 2500 forskellige planter – og kommer helt tæt på en biodiversitet, der ikke findes andre steder. I vandrer på hængebroer i regnskovens trætop og zip-liner gennem den tætte dis, der dannes i mødet mellem den lave temperatur og områdets høje luftfugtighed og helt naturligt har givet Monteverde navnet ’The Cloud Forest’.

En eller flere helt fantastiske dage blandt skovens beboere: Sommerfugle, næsebjørne, pungrotter og hulepindsvin.

Rincon de la Vieja National Park

Med sine smukke vandfald, 32 floder, varme kilder, boblebade, aktive vulkaner og en enorm geotermisk aktivitet er Rincon de la Vieja et næsten obligatorisk stop på en Costa Rica rejse. Den er omgivet af den fascinerende bjergkæde Guanacaste – og området inviterer både til afslapning og uforglemmelige svømmeture og aktiviteter som trekking- og rideture ud i naturen.

Costa Ricas Strande

Costa Ricas beliggenhed mellem Det Caribiske Hav og Stillehavet betyder at I næsten har ’frit valg på alle hylder’, når det handler om strandliv. Landets omkring 300 strande byder på noget for enhver. Oplev de lange kridhvide strande, de små uberørte bugte og fascinerende sorte vulkanstrande – men træf selektivt det rigtige valg i forhold til landets regntid, Vælg til og fra … afslapning, sejlture, snorkling med mantarays eller havskildpadder, ture på ATV … mulighederne er der overalt. Søg det perfekte hotel blandt familievenlige resorts og hoteller med alle faciliteter over adult-only og boutiquehoteller til glamping.


Som rejsedestination er Costa Rica er en oplevelse i sig selv - men kan naturligt også kombineres med Panama & USA.

Få inspiration til din næste rejse