Tanzania

Luk lige øjnene og forestil dig …

… når solen stiger op over den grænseløse græsslette og dyrene vågner, strækker sig og finder vej til vandhullet, når de dæmpede aftenlyde gennemskæres af et løvebrøl i safarilandet … eller når duften af friskbrygget lokal kaffe stiger op fra din kop, mens du nyder udsigten fra dit lodge efter dagens safari!

Tanzania er verdens mest eventyrlige safariområde - og helt karakteristisk er den majestætiske Serengeti Slette, Ngorongoro Krateret, kaffeplantagerne, et rigt fugleliv, betagende natur og den årlige dyrevandring. Det sydøstafrikanske lands storhed fuldendes med Zanzibars ubegribeligt smukke strande og tiltrækker rejselystne, dyreelskere og livsnydere fra hele verden.

Her kan du vælge og vrage mellem helt unikke safarioplevelser – og afhængig af præcis dit fokus, sammensætter vi en safarirejse, der lever op til alle forventninger. Den personlige kombination af nationalparker, eventuelt kombineret med Kenya, en bjergbestigning eller en eksotisk badeferie.

Skriv for mere info

Arusha

Du flyver typisk ind til Tanzania via Arusha – og starter din ferie i den multikulturelle by tæt på Kilimanjaro. De 275.000 indbyggere tæller både det lokale Bantufolk, indere, arabere, europæere og amerikanere, som tegner en spændende by, der især er kendt for sine kaffeplantager og Arusha Nationalparken.

Lake Manyara

Når du kører mod Serengeti National Park, møder du først Lake Manyara National Park, der ligger smukt ved Rift Valleys dramatiske skråninger. Vandet fra bjergene og parkens helt centrale sø, der varierer i størrelse fra årstid til årstid, giver den lille Lake Manyara Nationalpark et helt særligt fugleliv med mange hundrede arter - og samler ikke mindst mange flodheste. De lever side om side med et stort antal abearter og enkelte træklatrende løver, som boltrer sig i de mange flotte Baobab- og Akacie træer.

Generelt er næsten alle østafrikas dyrearter repræsenteret i områdets smukke natur … du skal bare holde øjnene åbne.

Tarangire

Lidt syd fra Manyara når du den oversete Tarangire National Park, hvor vilde Hunde, løver, leoparder og geparder har deres naturlige habitat. Den gennemskæres af Tarangire floden, hvor gazeller, antiloper, bøfler og gnuer kommer for at drikke, side om side med store flokke af elefanter.

Den halvstore nationalpark har et godt og varieret dyreliv... overset og interessant.

Serengeti

Den fuldstændig imponerende udsigt, der åbner sig foran dig fra det plateau, du står på kanten af, er ubeskrivelig. Inden du overhovedet er nået ind i den verdenskendte nationalpark, så ved du, at de safaridage, der ligger foran dig, bliver noget helt særligt.

De store naturoplevelser og det unikt rige dyreliv har sikret den store Serengeti slette en international status. Det er her den store dyrevandring, hvor millioner af gnuer og zebraer vandrer imellem Serengeti og Masai Mara over Mara Floden, kan opleves – og det er her alle østafrikas kattearter og The Big Five kan opleves sammen med antiloper, gazeller, aber og flodheste.

På Serengeti finder du indkvartering på alle niveauer, men fælles for dem alle er at de er en integreret del af naturen. Du skal ikke blive overrasket, når løvebrøl og advarselsskrig akkompagnerer din middag på lodgen eller campen, eller når de vilde dyr vælger at krydse direkte gennem campen. Eller når du kan høre dyrene pusle uden for teltet, så du kan mærke og lugte deres nærvær … du holder nok lige vejret en smule!

Skal din safari også omfatte en ballonflyvning ved solopgang, så er det hér, du skal se, den smukke natur og det vilde dyreliv fra oven – inden du lander til champagnemorgenmad i den vilde natur.

Ngorongoro Krateret

Det 260 km2 kæmpestore Ngorongoro vulkankrater, giver dig en af de mest specielle safarioplevelser i verden. Den vulkanske aktivitet stoppede for flere millioner år siden, og i dag er det vandhullerne, træerne og en frodig natur, der har taget over - og selvfølgelig det meget rige dyreliv, der er samlet i krateret.

Når du tidligt om morgenen bevæger dig udover kraterkanten og stille kører ned i krateret, så venter en oplevelsesrig dag. Her lever de store elefanter, zebraerne, gnuerne, løver og leoparder sammen med sorte næsehorn.

En oplevelse du sent glemmer…

Kilimanjaro

Når skyerne letter og dagen vågner med blå himmel og sol … og Afrikas højeste bjerg med sin sneklædte top rejser sig med sine 5.895 meter, forstår du, hvorfor Kilimanjaro står højt på mange ’bucket-lists’ verden over. Kilimanjaro er et enestående syn – og et lige så enestående trek, som er krævende men fysisk inden for rækkevidde.

Ved foden af bjerget – på grænsen til Kenya – ligger samtidig Kenyas bedste safariområde i Amboseli, og derfor er Kilimanjaro interessant, uanset om du er til bjergbestigning eller ikke.

Vi kan arrangere din bjergbestigning sammen med vores professionelle, lokale samarbejdspartnere – og sikre dig en smuk tur op ad det ikoniske bjerg. Og vi kan arrangere din rejse videre, uanset om du søger en afslappet badeferie oven på strabadserne eller gerne vil ud og opleve livet på savannen.

Zanzibar

De paradisiske strande langs det blågrønne Indiske Ocean har gjort den smukke paradisø, Zanzibar, til den fortrukne destination, når safarien skal rundes af med en afslappende badeferie. Ud over det dejligt afslappende liv i en liggestol med udsigt over havet, der konstant skifter farve over koralrevene, så giver Zanzibar dig også muligheden for sejlture, snorkling eller en god vandretur. Med et besøg i hovedstaden Stone Town rejser du tilbage til kolonitiden og lader dig betage af fine, velbevarede bygninger, en særlig atmosfære – og følelsen af at her har tiden stået stille.

Og sidst men ikke mindst kan du på Zanzibar gå på opdagelse i det skønne, lokale, krydrede køkken, nyde øens seafood eller mange gode internationale restauranter – her får den madglade en anderledes oplevelse.

Tanzania kombineres naturligt med Kenya, Uganda, Rwanda, Qatar og Dubai.

Få inspiration til din næste rejse