Vietnam

Vietnam

Banana Flower Salad eller den skønneste Phở … det klassiske vietnamesiske køkken er imødekommende og fantastisk! Farvestrålende, duftende, sprødt og fyldt med skaldyr, kylling og friske råvarer fra lokale bønder, som hver morgen bærer deres afgrøder til lokalmarkederne og stabler dem smukt …

Du tager det til dig præcis som synet af frodige rismarker, den afslappede atmosfære i de autentiske byer – og synet af de mange hundrede sandstensformationer, som rejser sig i den UNESCO fredede Halong bugt i nord. Og omvendt tager Vietnam og de imødekommende og venlige vietnamesere dig til sig og deler deres hverdag og deres historie med dig.

Vietnam er enestående og storslået natur kombineret med en utrolig spændende historie. Den lille Sydøstasiatisk perle med Vietnam Krigens historie er kun en lille del af Vietnams lange historie, som jeres lokalguide b.la. vil fortælle om mens I sejler ned af floderne, spiser lækre retter fra et fantastisk køkken på nøje udvalgte restauranter og under besøgene i spændende storbyer og charmerende landsbyer. Og i rejsen indgår formentlig også en skøn badedestination.

Skriv for mere info

Saigon

”Saigon, Saigon” … rejser du ind i Saigon med tog, mødes du af råbende togkontrollører og et mylder af mennesker på vej. Og du når frem til en by, der præcis ligner det, du forventer: En inspirerende storby med autenticitet, historie og sjæl!

Byen heder i dag officielt Ho Chi Minh City, men for de lokale er det stadig og for evigt Saigon – og hopper du på en cykeltaxa gennem de livlige, duftende markeder og travle handelsgader mødes du stadig af ægthed og energi. Nyd de rolige templer og eftermiddagskaffen på en af de mange virkelig gode coffee shops, Fang byens arkitektoniske kontraster mellem franskmændenes smukke kolonibygninger og de vietnamesisk og kinesisk inspirerede bygninger.

Besøg det sydvietnamesiske præsidentpalads og få sat billeder og ord på landets krigshistorie – og glem ikke et besøg på et af de gamle hotellers rolige tagterrasser, hvor kaffe, drinks eller middage nydes med en flot udsigt over Saigons tage.

Cu Chi | Mekong Deltaet | Phu Quoc

Hop ombord på jeres egen båd i Saigon River, sæt kursen mod Cu Chi, og gå på opdagelse i de 265 km tunneller som Vietcong-oprørerne byggede under Vietnamkrigen for at gennemføre de ondeste overraskelsesangreb mod både amerikanerne og sydvietnameserne. Cu Chi byder på en tankevækkende krigshistorie helt tæt på – du kan næsten fornemme frygten og de rædselsvækkende gengældelsesaktioner.

Længere sydpå ligger Østens største delta, Mekhong Deltaet med smuk natur, store landbrugsområder, lokale farme og et lokalt liv på de mange floder og flodbredder. Bo lokalt eller nyd luksushotellerne, besøg det rigtige Flydende Marked og de lokale bønder, biavlere og lokale fabrikker.

Og endnu længere væk i det Sydkinesiske Øhav når du så til tropeøen Phu Quoc. Den lille perle med de lange, hvide sandstrande, som kan være en kærkommen vietnamesisk pause langt fra storbyliv og larm.

Dalat | Phan Tiet | Nha Trang

Franskmændene elskede Saigon, men når varmen blev for voldsom, drog de op i bjergene til Dalat, hvor temperaturen er noget køligere. Byens flotte, gamle hoteller, smukke blomster og hyggelige markeder var allerede dengang årsagen til at Dalat trak i de franske kolonifamilier – og stadigvæk den dag i dag fornemmer du den gamle kolonitid. Også på den smukke golfbane, hvor du måske kan finde tid til en runde.

På kysten nord for Saigon finder du som kontrast til Dalat, de to populære kyst- og badebyer, Phan Tiet og Nha Trang med smukke strande, sandklitter, golfbaner og lokale byer, som byde dig velkommen.

Hue | Danang | Hoi An

Hue er Vietnams gamle kejserby og imponerer med de gamle kejsergrave i bjergene lige uden for byen. Men også med sporene af sin fortid som gammel fransk hovedstad, der dukker frem på din sejltur ned ad Perfume River til Vietnams helligste og smukke pagode og til områdets store munkeskole. Hopper du på cyklen ind i de lokale landbrugsområder, kommer du tæt på bønderne og den autentiske ris- og chilidyrkning – og gennem landsbyer med bådebyggeri og hverdagsliv.

Rejsen videre fra Hue kan føre dig via De Tre Bjergpas-vej til Vietnams gamle industriby, Danang, hvis skønne, lange sandstrand med de mange 4- og 5-stjernede hoteller strækker sig til syd for den dejlige bade- og ferieby.

Fortsætter du turen sydover, når du østens mest charmerende by, den UNESCO fredede Hoi An, som giver dig lyst til at trykke på ”pause” og bare blive og blive … Det er ikke kun en byvandring mellem de victorianske villaer, kinesiske handelshuse og til den japanske bro, der tager dig med storm – det er også byens helt særlige stemning med svajende, vietnamesiske lamper i asiatiske nuancer, de fine gallerier, de små finurlige steder og atmosfæren. Tilføjer du fantastiske madoplevelser og en smuk strand med skønne resorts bare 4 km fra byen, så bliver det vist ikke bedre …

Hanoi | Halong Bugten

Knallerter, cykler, cykeltaxaer og vietnamesiske kvinder med deres salgskurve slås om pladsen på vejene i Vietnams hovedstad, Hanoi. Livet leves omkring søerne midt i byen og i den gamle bydel med sine karakteristiske handelslaugs gader. Hanoi er myldrende og kaotisk – og samtidig fyldt med sjove lokale markeder, smukke broer og fantastiske smukke bygninger. Kontrasterne er til at få øje på … køb gamle propagandaplakater og smukke silkebroderier, besøg Hanois Opera eller se vanddukketeater, drik kaffe eller en drink på det fashionable Metropole Hotel og gå på madoplevelser i byens mange lækre restauranter …

Og forsæt til Halong, sejl ud i det eventyrlige landskab med de 3.000 sandstensformationer der skyder op af det Sydkinesiske Øhav og overnat på havet. Måske endda i jeres egen smukke kinesiske junke med en besætning, der forkæler jer med skøn seafood og dejlige vietnamesiske retter. Nyd sejlturen fra dækket i din liggestol, tag på tur mellem de mange klipper i bådens kajakker – og oplev roen og en nærmest højtidelig stemning, når de store rovfugle kredser over sandstensformationernes toppe.

Mai Chau | Sapa

Uendeligt smukke, grønklædte bjerge og et væld af forskellige bjergstammer venter blandt oplevelserne nord for Hanoi i Mai Chau og Sapa. At tage toget en af vejene er en oplevelse i sig selv – både hvis du vælger det lokale tog på 1. eller 2 klasse eller luksustoget Victoria. Snør dine bedste vandresko og få de mest imponerende udsigter, Vietnam byder på, besøg landbyer og minoritetssamfund, lokale markeder og risterasser.

Restauranter

Det vietnamesiske køkken findes på alle niveauer og prisklasser – fra små, fine gadekøkkener til eksklusive specialister. De bedste finder du i Hanoi, Hoi An og Saigon, og du får vores bedste anbefalinger med på rejsen. Vil du planlægge nogle af din kulinariske rejse på forhånd, hjælper vi gerne med bordbestillinger …

Få inspiration til din næste rejse