Cape Town Sydafrika

Sydafrika

Vil du overraskes? Vælg Sydafrika … og du vil aldrig fortryde!

Når du for første gang sætter fødderne på sydafrikansk land, træder du samtidig ud i historien om et land, der stormer frem. Med respekt for fortiden og landets omtumlede historie – folder charmerende storbyer og en ubeskrivelig smuk natur sig ud … og på en afslappet, fri kør-selv-ferie eller med din private Chaufførguide kommer du tæt på frodige vinmarker, uforglemmelige strande, pingvinkolonier, mens safari og hvaler venter forude.

Hent inspiration til en oplevelsesrig rejse gennem Mandelas smukke land – og lad os mødes og skabe en mangfoldig kombination af det hele …

Skriv for mere info

Cape Town

Det store Table Mountain plateau, som våger over området, er det første lokale glimt af Cape Town fra østsiden. Det rejser sig majestætisk i landskabet, og er du for alvor på eventyr, så starter du din ferie med at nyde udsigten over havet, det smukke landskab og verdens smukkeste storby, inden du fortsætter til dit hotel og videre til Cape Town smukke restaurerede havnefront, W & A Waterfront, der er et helt univers af lækre restauranter, cafeer, vinbarer, pubs, butikker, udstillinger, lystbådehavn og flotte pakhuse.

Når du vandrer gennem Cape Town vil du sammen med en dygtig og fortællende lokalguide bl.a. opleve parlamentet, de smukke gamle haver, de meget farverige Malay Huse og rådhuset – og når du begiver dig ud på egen hånd vil du slet ikke kunne undgå at tage byens charme og de mange spisesteder, som frister med gode frokoster og middage, til dig.

Men glem heller ikke, at du lige uden for byen kan nyde de smukke strande og hyggelige kystbyer – og at kombinationen storbyoplevelser og afslappede strand besøg er helt unik i Cape Town.

Kap Det Gode Håb | Det sydlige Cape Peninsula

En dagstur fra Cape Town til Afrikas sydvestligste punkt, Kap Det Gode Håb, er et ”must do” i Sydafrika. Den bringer dig ad verdens måske smukkeste kystvej, Chapmans Peak Drive – og på små stop undervejs, kan du lade dig imponere af naturens scenerier og følelsen at være på vej til et næsten ikonisk sted. Lad dig imponere, hyg dig i de fine små feriebyer, sejl en tur til Seal Island – og besøg de sjove pingviner i kolonien ved Boulders Beach. Så kan du næsten ikke undgå at få et smil om munden!

Vinlandet

Knapt har du forladt Cape Town, før de høje bjerge skyder op i horisonten … og her begynder vinlandet. 450 smukke vingårde dækker arealet omkring byerne Stellenbosch, Franshhoek og Paarl med vinmarker og gamle stokke – og de lækre druer, den specielle druesammensætning og de gode temperaturer gør, at Sydafrika producerer virkelig gode vine. Der er vinsmagninger på næste alle vingårde til små priser. Og uanset dit vinkender-niveau, så kan du næsten ikke undgå at få et par rigtig gode oplevelser med hjem.

Fra Franschhoek, som er Sydafrikas gourmetcentrum, kan du vælge at skifte bilen ud og tage vintoget rundt til en stribe vingårde og smage de dejlige dråber. En god og sikker løsning …

Uanset rammerne, så har vi en række anbefalinger til udvalgte vingårde og unikke restauranter, som vi giver dig med på rejsen – og vil du gøre det ekstra nemt, så har vi også muligheden for at reservere et bord, der står klar og venter på jer, når I kommer frem.

Hermanus

De dramatiske klipper langs kysten vidner om et landskab med aktivitet – og den engelskinspirerede kystby, Hermanus, ligger lige ved klipperne og byder på en hyggelig atmosfære med sine små butikker, cafeer, pubs og restauranter – og rækken af hoteller langs kysten.

Men det er havet, der gør Hermanus helt speciel med en status som verdens førende ’hvalby’. I sæsonen, som typisk strækker sig fra juni til oktober, myldrer de frem og kan ofte ses fra land – men de er ikke alene derude. Er du frisk på en sikker oplevelse med ekstra adrenalin, så snup en tur med The White Shark Project – og oplev den hvide haj i sit rette element fra bådens hajbur. En af de rigtig store naturoplevelser …

Oudtshoorn

Den hyggelige hovedgade i Oudttshoorn vidner om en historie som gammel europæisk by med de mange gamle, flotte huse. Byen er centrum for Sydafrikas store strudseproduktion og samtidig kan ud også i området besøge Afrikas største – og meget imponerende – grottesystem.

Knysna

Hop i vandrestøvlerne og søg bjergene mellem den smukke lagune, der breder sig ud for øjnene af dig, når du kører ind i Knysna, som er en af Sydafrikas mest kendte storbyer. Byens lille centrum vidner om en rigtig ferieby med turistbutikker, mikrobryggeri og hyggelige restauranter – som er specielt kendt for sine østers og den årlige østersfestival. Tag en sejltur på lagunen, besøg strandene omkring byen og tag et trek i bjergene mellem lagunen og det åbne hav – og oplev på tæt hold den berygtede indsejling, Knysna Head, hvor havets voldsomhed har overrasket mange skippere gennem tiden.

Port Elizabeth

Tsitsikamma Nationalpark bringer dig helt tæt på naturens liv og scenerier – og lokker med en vandretur på de smukke hængebroer langs kysten ud mod det brusende Indiske Ocean. På køreturen gennem området kommer du forbi den sydlige halvkugles højeste bungy jump. Måske frister det? Og måske giver et kig på de springende et tilstrækkeligt sug i maven?

På turen gennem nationalparken finder du flere gode vandreture, som kan give dig en frisk pause undervejs, inden du når målet, som ligger smukt ved kysten og er en af sydkystens store badebyer, Port Elisabeth.

Kruger National Park

Grænsende op mod Mozambique og Zimbabwe på et areal, der er halv så stort som Danmark, ligger Kruger Nationalpark, hvor mange tusinde kattedyr, elefanter, næsehorn lever et frit og autentisk liv i naturens rammer. Sammen med nogle af områdets bedste ranger drager du ud i den store nationalpark – og de erfarne, lokale folk gør deres bedste for, at du spotter så meget som muligt under dit ophold.  

Private Game Reserve

Der findes mange Private Game Reserves i Sydafrika, hvor I på jeres tur kan tage på 2-3 dages Safari. Her bor I i luksuriøse bungalows og med eventyrlig forplejning, og vil på de daglige Game Drives eller safariaktiviteter se så meget af naturen og dyrelivet som muligt. Vi anbefaler de Game Reserves der passer jer efter rute og ønsker til overnatningsstandard.

Restauranter

Sydafrika er en boblende gryde af gode madoplevelser – uanset om du er gourmet, gourmand eller bare gerne vil toppe din ferie med gode oplevelser omkring et bord. Vi sender dig gerne til Sydafrika med en lille liste med varme anbefalinger på restauranter i Cape Town og Franschhoek – og laver også gerne dine bordreservationer, så du er ventet, når du kommer frem …

Få inspiration til din næste rejse