USA

Det øredøvende brus fra et af verdens største og mest kendte vandfald, den imponerende udsigt over en verdens mest levende storbyer, de svingende toner af original blues, jazz og rock’n’roll – og stilheden blandt vinstokkene i de fantastiske vinområder. Mangfoldighed på alle plan ...

America, the land of unlimited possibilities … også for dig som rejsende i det store land, hvor oplevelser og muligheder står i kø. Din ferie er en lang række personlige valg med afsæt i præcis dit fokus og dine interesser – og lad os slå fast med det samme, at USA er ikke set og oplevet på én rejse. Derfor skal du finde dine favoritter på det store amerikanske menukort – og nedenfor finder du overskrifter, inspiration og input, som kan danne udgangspunkt for dine prioriteringer … detaljerne lander vi i fællesskab!

Skriv for mere info

New York

New York lever 24/7 og 365 dage om året, så du har alle muligheder for at få det hele med … det er vist kun din energi, der sætter grænserne. Sæt dagen godt i gang med en morgenløbetur på Manhattans Hudson River Path sammen med de lokale – se den imponerende udsigt over Manhattan på en helikoptertur - eller lån en kajak og sejl ud på Hudson River. Er det weekend, så lej en cykel, kør igennem Central Park og deltag i new yorkernes afslappede weekendliv – måske med en picnickurv og frokost i parkens nordøstlige hjørne ved Malcolm X Street?

Få en klump i halsen og tårer i øjnene på det rørende 911 Museum, gå ned ad Wall Street forbi den Amerikanske Børs og videre til Batteri Park med udsigt til Frihedsgudinden. Hop på busfærgen og sejl forbi hende, mens benene får en tiltrængt pause. Retur igen kan du fortsætte til FN bygningen, som er en oplevelse – eller til Top of The Rock på Rockefeller Center, hvorfra udsigten over parken og resten af Manhattan er byens bedste.

Inden du finder vej til aftenens restaurant, så gå en tur over Brooklyn Bridge ved solnedgang.

Det er vist helt unødvendigt at nævne at mulighederne er uanede både på Manhattan og i det hippe Brooklyn, så grib dagen og mulighederne for shopping, sight seeing, night life og spændende mad.

Nordøst USA | Chicago | New England | Ned til de østlige storbyer

En skøn kør-selv tur i det nordøstlige USA kan starte i Chicagos mange grønne oaser ved de store søer, fortsætte til Canadas østlige hjørne via Niagara Falls og til de smukke og hyggelige byer, Toronto og Montreal, eller gå direkte til New Englands meget smukke natur. Undervejs møder du en blanding af det autentiske USA og lækre kystbyer, fyrtårne, ferieområder og marinaer samt hyggelige bjergbyer på din vej.

Sæt navigationen mod universitetsbyen Boston, metropolen New York og hovedstaden Washington - alt efter hvor lang tid du har til rådighed. Bostons mange studerende tegner livet i den store by – mens du blandt Washingtons monumenter, Capitol Hill, Det Hvide Hus og det eventyrlige Newseum, der er noget så specielt som et nyhedsmuseum, får verdenshistorien og USA's format helt tæt på.

Musik- og historie ruten | Fra nord til syd

Chicago kan også være dit udgangspunkt for en kør-selv ferie, der bringer dig gennem helt op til 10 stater. Start i Chicagos enestående Blues Barer, inden turen går sydover til Louisville, St. Louise, Nashville, Memphis og New Orleans. Bland de vidt forskellige naturscenerier på din tur med nye bekendtskaber med Sydstaternes mange musikgenrer. Fra rock’n’roll og country & western til jazz og meget mere.

Top det hele med dejlige byture, et besøg på Elvis Presleys Graceland, få sundowner ved Mississippi Floden på en af byernes tagterrasser, sejl i sumpområderne og oplev den gamle sydstatshistorie i de gamle herrehuse og deres slavekvarterer.

Tag til Open Mic Night og oplev de nye talenter, på Line Dance Saloon, til Country Show i det berømte Grand Old Opry eller besøg BB Kings Blues Bar. Og find feststemningen frem i New Orleans og gå på opdagelse i det franske kvarter og på Bourbon Street.

Ønsker du at slutte musikrejsen med badeferie, så er der ikke langt til Golfens badesteder eller til lufthavnen, hvor en flyvetur tager dig direkte til Florida.

Det Vestlige USA

Det er helt utroligt, hvad du kan nå at opleve på 2-3 uger i det vestlige USA.

Tag på cykel langs San Fransiscos kyst, kryds den ikoniske, røde Golden Gate Bridge og sejl retur fra Sausalito. Besøg den gruvækkende, fængselsø Alcatraz og Californiens fantastiske vinområder, hvor smukke fredfyldte naturoplevelser venter.

Besøg i charmerende Carmel og den nyopblomstrede, danske by, Solvang på din smukke tur ad Highway 1, inden Los Angeles venter med Hollywood, Sunset Boulevard, shopping på Rodeo Drive, og det sjove liv på Venice Beach. Konkurrer om at spotte de verdenskendte stjernes navne på Walk of Fame – og leg videre i de imponerende underholdningsparker, Universal Studio og Disney Land.

Cruise forbi Arizona Ørkenen karakteristiske kaktusser og vindmøller en masse – og nå frem til syndens by, Las Vegas, som er et rent eldorado for shopping, underholdning, shows, koncerter, mad og natteliv.

Se Grand Canyon fra luften i helikopter – eller fra bunden på et krævende trek – og kør til verdens varmeste sted, Death Valley. De helt storslåede naturoplevelser i de mange nationalparker som Yosemite og Bryce Canyon står i kø for at vise dig USA fra den mest storslåede side!

Skal der et lækkert strandstop på turen, så er San Diego et perfekt valg.

Florida

De farverige bygninger på South Beach i Miami er indbegrebet af Florida. Her slutter festen aldrig … men er bare en forlængelse af dagens liv på den kilometerlange, berømte sandstrand med de kendte livreddertårne. Miami byder på lækker shopping og et restaurant- og clubliv uden lige.

De mange kanaler giver byen dens karakteristika og størrelsen på de mange sejl- og motorbåde vidner om, at økonomien er god her i staten. Strandens hoteller lokker med DJs, pool parties og en afslappet, ’easy-going’ stemning.

Det er svært ikke at blive fristet, når Floridas vestkyst er synonym med fashionable badebyer – og Orlando med temaparker, hvor vi alle bliver børn igen. Vælg bl.a. mellem flere Disney Magic parker, Universal Studios og Sea World - Kennedy Space Center ikke at forglemme.

Glem samtidig ikke at søge sydpå mod de store sumpområder i Everglades, hvor alligatorerne boltrer sig deres naturlige element – og hvor du også finder roen i Key West med de mange broer, Hemmingways barer, historien og den smukke natur.

Florida har noget for alle og ikke mindst et væld af strande at vælge i mellem. Længden af dit Florida ophold er den eneste begrænsning … vi lover dig, at du ikke kommer til at kede dig et øjeblik.

Hawaii

Hawaii er et helt specielt stykke USA – og når du efter 6 times flyvetur fra USA´s vestkyst lander på den lille øgruppe midt i Stillehavet, venter afslappede dage med paradisiske strande, vulkaner, og smuk natur.

Af øgruppens 8 øer er Oahu, Maui og Big Island de tre mest kendte – og et godt udgangspunkt for vandreture, ziplining i regnskoven, fantastisk shopping og det hippe surferliv. Levn dog også tid til at vandre rundt omkring historiske Pearl Harbour og opleve scenen for ét af verdenshistoriens mest markante overraskelsesangreb.

De Dansk Vestindiske Øer

Mød et stykke dansk historie i Caribien: Christianssted, Charlotte Amalie, gamle danske bygninger, skilderhuse og fine, danske gadenavne vidner om vores mindre charmerende kolonitid på de smukke Dansk Vestindiske Øer og de gamle herrehuse og sukkermøllerne fortæller om et St Croix, St Thomas og St John i 1800-tallet … og tiden før vi solgte øerne til USA.

Historien er fascinerende – det samme er de mange muligheder for snorkling, dykning, vandring og jeepture som i dag kendetegner, de attraktive øer. Oplev nogle af verdens smukkeste strande, smag den lokale rom og find din nye favorit … de Dansk Vestindiske Øer er en oplevelse.

Restauranter

Spørg altid efter vores aktuelle restaurantanbefalinger til i USAs storbyer. Vi tipper dig gerne om, hvor du lige nu finder skønne madoplevelser.

Få inspiration til din næste rejse